Navarras hundar

Möllebos Arro f 1987.

 Vår första gårdshund, han tog familjen med storm, envis och självständig. Hans revir stäckte sig någon mil runt gården, otaliga gånger var han på rymmen., ibland upp till ett dygn i sträck. Vid ett tillfälle hade polisen hämtat upp honom och kört honom till ett hundpang. Det gick 4 dagar. Vi hade kontakt med polis, letade överallt men kunde inte hitta honom, sorgen var stor. Vid det sista samtalet med polisen bad vi att de skulle läsa upp alla upphittade hundar i StorStockholm senaste dygnen och till slut kom de till lappen där det stod att en foxterrierliknande hane hade hittats i byn bredvid vår. Vi förstod ju att det var Tott och ringde till panget. Där hade de semesterstängt men efter mycket om och men fick vi tag i ägaren som befann sig i sin sommarstuga 10 mil hemifrån oss. Med sig hade hon vår hund.  Vi fick veta att han var hur trevlig som helst, glad och pigg.  Anna och Magnus åkte dit för att hämta honom, när de kom in i huset stod Tott, överlycklig för att se sin familj, bunden i ett koppel i deras vedspis. Anna löste ut honom, vände sig om för att hämta sin hund men kvar i spisen fanns endast en avbiten koppelbit! När de sen gick ut på tomten stod han utanför bilen och väntade på att få åka hem.

Det gick inte att låsa in honom, han lärde sig att öppna dörrar, t.o.m. fönster kunde forceras och det hade väl gått an om han hade stannat hemma. Men som sagt att vara ute på byn, jaga grävling,  löptkikar eller möss var det som han fann glädje i.

SE UCH SV 92 94 Rävdansens RimboRambo f 1990

Rambo

Rambo var kanske något bättre på att hålla sig på gården än sin pappa. Han var en karismatisk hane som blev vår utställningsstjärna, SE UCH SV 92 och 94. Han hade över 20 BIR och visste om att han var snygg!  Rambo var en sån hund som intog ringen, han älskade att visa upp sig och användes  i aveln en del bl.a. till våra egna tikar. Hans sämre egenskap var hans medfödda hat mot katter, det gick inte att få ur honom att sluta jaga och om han kom åt, döda katter.  Trots detta så är Rambo en hund som jag än idag saknar, vi hade så mycket roligt ihop. Minns honom med tacksamhet för att få haft äran att äga en sådan hund.

Möllebos Tina f  1993

Tina var vår första tik, hon ratade Rambo och var förälskad i Arro alias Tott. Hennes första kull fick hon med Tott, det blev 3 hanar. En av dem blev sedermera vår första champion Navarras Quling, Qvant fick två cert och Qvick hade en hel gård att sköta så utställningar blev det sparsamt med för hans del. Tina var en ganska liten tik, mild och tillgiven. Trefärgad med ett perfekt litet huvud. Vi satte ut henne på foder och tyvärr gick hon bort alldeles för tidigt i en olyckshändelse.

Adens Flirtiga Filippa f 1995

Filippa, en trefärgad tik som på sin första utställning blev BIM och tog cert var en brun och vit tik som vi tog två kullar efter. Alla hennes valpar var hanar. Filippa var vacker, lite mallig och gick sin egen väg. Hon parades med Rambo och i hennes första kull R-kullen fick vi  tre hanar, Rune, Rocky och Rasmus. RimboRune blev champion och om honom finns det hur mycket som helst att berätta!  I kullen därpå kom det fyra hanar Svante, StenSture, Sigge Sluring och Sluggo. Sigge Sluring blev hennes andra championson.

sigge sluring
Navarras Sigge Sluring


SE UCH Snudigas Edelweiss f 1998

”Lisen ” köpte vi in som valp eftersom hennes mamma var efter Rambo. Lisen var en vit och brun tik som blev vår första championtik i rasen.  Lisens stora kärlek var Rambo, jag tyckte att Tott skulle passa bättre men honom var hon inte intresserad av.  Rambo och Lisen var ofta ute på egna motionsrundor där de var ute och simmade, letade sork för att efter ett par, tre timmar komma hem och sova ut. Lisen älskade att bada, hon kunde ligga i och simma i timmar, ett bad i badkaret hade hon heller inget emot.  En tik som gillade att jaga. Hon var oerhört personlig och charmig trots sin benägenhet för att ta turer på egen hand. Lisen fick fyra kullar men inte så många valpar i varje kull. Två av kullarna var ensamvalpar, Zeke Znus och Vilding.

Purkas Jessie f 1999

Jessie var född i Danmark, hon kom till oss som 8 månaders ungtik med helt nytt blod. Vänlig, lite räddhågsen, otrolig snäll mot allt och alla. Jesssie fick fem kullar och en av valparna behöll vi, Darling. Jessie kunde jag ha lös överallt, hon höll koll på mig vart vi än var någonstans, ingen rymmare. Ibland följde hon med mig ut på en ridtur men om jag började galoppera vände hon genast och sprang hem. Sen satt hon och väntade vid stalldörren när jag kom tillbaka. Jessie kanske inte var kennelns största skönhetsdrottning men i D-kullen blev tre av fem champions, en av valparna, Dumle blev t.o.m dubbelchampion eftersom han fick ett championat i viltspår också. Jessie gick bort i vintras.

Leonbergets Rimbo Bimbo f 1999

En tik vi hade under några år och som vi tog en kull efter, det blev inte vad vi hoppats på eftersom hon lämnade leg. Perthes. Vi gav bort henne till en familj där hon fick det bra.

Leonbergets  Felicia af Navarras f 2002

”Flisan” är en tik som bara har en kull efter, vår Ökull. SEUch Navarras Ödmjuke Östen är pappa till Jytte. En mycket trevlig tik som alltid var glad och pigg.

 
SE UCH SE VCH Lenskogens Maria Magdalena f 2002
mia

 Lenskogens Maria Magdalena

Mia, vilken hund! Diplomat, självständig, alldeles för intelligent för att vara hund, viltspårschampion, utställningschampion, en underbar barnhund. Som ni förstår har hon en särställning i familjen, hon är också husses favorit. Hon ligger i hans säng och det är förstås helt självklart. Mia gör inte mycket väsen av sig, hon finns bara. Älskar att jaga sork och grävling vilket hon också lärt sin dotter. Mia har haft fem kullar, i J-kullen behöll vi en tik, Jytte.  Mia njuter numera av att vara pensionär, jaga lite sork eller grävling, inspektera gården och vila middag i soffan. Mias pappa hette RimboRune som var efter Rambo.

Navarras Nice and Easy f 2009
HD:A, BPH (2014-04-20)

NiceandEasy_9 copy

 Isa har haft en kull valpar hos Navarras Navarras W-kull

SE UCH Haritzas Nanna  f 2003

Nanna är en tik inköpt från Haritzas kennel, hon har haft 4 valpkullar Gkullen, Ikullen, Mkullen, samt Qkullen. I Gkullen  hittar vi SE UCH SE VCH Navarras Gottröragrabben. Nanna är en ibland stöddig dam som gillar att bestämma över de andra i flocken. Det är inte alltid hon lyckas med det men hon skulle gärna vilja. Hon är en hund med ett stort hjärta som klappar extra för barn, hon gillar att vara med barn, leka och gosa allt efter barnets behov.  Hennes söner Navarras Mio min Mio och Navarras Qrumelur har vi behållt avelsrätten på.

Darling och Nanna
Darling och Nanna

Nord UCH Navarras Darling f 2005

Darling är mattes favorit, söt, lätt att ha med, följsam och lite mallig. Går att ha lös överallt eftersom hon följer mig utan att jag behöver anstränga mig. Hon gillar att visa upp sig och tycker att hon själv är en riktig snygging. När hon är på utställning njuter hon att vara i ringen för att visa upp sig. Jag kan lämna henne utan koppel i min stol och där ligger hon och väntar tills matte är tillbaka. Darling har haft två kullar, den första består av tre tikar den andra kullen en ensam hane, Navarras Obi Van. Darlings pappa, Hugo har Rambo som sin morfar.

darling
Navarras Darling

 Navarras Dixie Chick f 2014

 HD: A
 Dixie har haft et kull valpar Navarras Å kull 

 Navarras_DixieChick_7 copy

Navarras Dixie Chick

 

 

Nuvarande hundar

 

SE UCH Navarras Jytte f 2008

Jytte, en speciell hund på många sätt! Det går tex. Inte att stänga in henne, hon hoppar över höga staket eller gräver sig ut. Påminner starkt om sin morfars farfar, Möllebos Arro.  Hon gillar att jaga, egentligen vad som helst. Grävling, harar, rådjur  eller vilt som springer, vilket är lite jobbigt eftersom hon för det mesta är lös. Jytte är alltid på gott humör och vill alltid följa med på vad vi hittar på. Rallylydnad, agility, viltspår eller promenader  i skogen. Det har inte så stor betydelse bara det händer något och hon får vara med. Jytte är lik sin mamma, Mia, på det sättet att de är bägge ganska självständiga.
Jytte har haft to kull valpar. P-kull med Pondus, Piggelin, Pingla, Pärla og Prima Pallina och S-kull med Solstickan, Seconda Sorella og Syster-Yster.


Jytte
Navarras Jytte

Navarras Rånäs-Rut f 2011

Rut  är lika söt och charmar alla som kommer hit.
HD:B, BPH
Rut har haft tre kullar valpar. Navarras T-kull med Truls, Tipp Topp og Tommelise
Navarras X-Kull med Wilmer X, Xtra Allt og Dixie Chick og Navarras Z-kull med:
Lilla Prinzen, Puzzel og Zkorpan
 
Rut
Navarras Rånäs-Rut
 

Navarras YoYo f 2015
BPH

Ägs av Ella Fagrell

Navarras Yo-Yo_6 copy 

Navarras YoYo